definitief energielabel

Heeft u voor uw woning een definitief energielabel nodig? De energie-milieuconsulent helpt u verder.

Definitief Energielabel

 

Onderstaande tekst is afkomstig van de RVO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland die de procedure en de inhoud van het voorlopig en definitief energielabel heeft vastgesteld.

Het definitief energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij verkoop of verhuur van woningen. Het label verschilt van het energielabel dat al sinds 2008 verplicht is.

Woningeigenaren zonder energielabel ontvangen in januari of februari een brief met hun voorlopige energielabel. Vanaf 1 januari 2015 is het bij verkoop  verplicht om hier zelf een definitief energielabel van te maken. De woningeigenaar kan vanaf 1 januari via de internetapplicatie energielabelvoorwoningen.nl van de Rijksoverheid een definitief energielabel aanvragen.

Via de applicatie kan de woningeigenaar, na inloggen op DigiD, de vooraf ingevulde gegevens controleren en aanpassen, bijvoorbeeld informatie over de isolatie, het glas en de verwarmingsketel. De applicatie geeft aan voor welke gegevens er bewijsstukken aangeleverd moeten worden, zoals een foto van een CV-ketel. Vervolgens controleert een erkende deskundige de gegevens op afstand. Na akkoord ontvangt de woningeigenaar zijn definitieve energielabel. Dit definitief energielabel is 10 jaar geldig na uitgifte. Dat geldt ook voor het huidige energielabel. Het voorlopig energielabel heeft geen formele status. Het is een indicatie van de gegevens zoals deze over de woning bekend zijn uit informatie uit de woningmarkt. Onder andere vanuit het Kadaster en onderzoek (WoON 2006).

Vanaf 1 januari 2015 is het bij verkoop of verhuur dus verplicht om hier een definitief energielabel van te maken. Een voorlopig energielabel is niet voldoende.

 

groene label

Energielabel of niet?

Hebt u al een energielabel of wilt u uw voorlopig energielabel zien: Na 1 januari 2015 kunt u uw voorlopig energielabel ook online terugvinden: http://www.ep-online.nl/ep-online De energielabel-checker toont ook de woningen met een geregistreerd energielabel dat sinds 1 januari 2008 verplicht is.
Kijk ook op http://energielabel-checker.rvo.nl

 

Definitief Energielabel regelen

Bij de energie-milieuconsulent kunt u voor € 40,- uw label definitief maken!
U gaat eerst naar de volgende site: www.energielabelvoorwoningen.nl 

Daar vult u uw gegevens in, kiest ons als uw erkend deskundige en stuurt deze vervolgens digitaal naar ons. Let op: u hebt daarvoor uw DIGI-D nodig! Binnen 3 werkdagen handelen wij uw verzoek af, mits natuurlijk alle benodigde gegevens zijn aangeleverd en deze voldoen aan de eisen! U krijgt vervolgens uw definitief energielabel thuis gestuurd.

Soms is het lastig om alle gegevens te vinden of u weet niet precies hoe het allemaal in elkaar zit. Geen probleem, in Gelderland kom ik bij u langs om u te helpen.Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden. De hoogte van de kosten hangen af van de afstand en wat er moet gebeuren.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een prijsopgave! Het is natuurlijk nog steeds mogelijk om uw huis grondig aan te pakken: minder energie en dus minder kosten. Het maatwerkadvies blijft daarvoor het meest geschikt. Zie desbetreffende pagina op de website.

 

Advies nodig over het definitief energielabel?

Contact